diary owner linkies pictures twitter instagram follow


Writter

Hello ppl. I'm a Alien from Exo planet. Part time as kpopper. Great planet full with 12 wolf that I love damn much. (Suho, Chen, Baekhyun, Luhan, Kris, Sehun, D.O, Tao, Kai, Xiumin, Lay, Chanyeol). Also Super Junior and others. Btw, Don't forget to leave your footstep.

LATEST TALES



CREDIT

© 2013 - Skins by Adila and basecode Mayra.
Letak Lagu di Blog Version 2
Friday, June 8, 2012 | 3 Comments



Hye korang!
lama tak update!
sorryla ye!
ok!
Zati ada terima mesej..
dia minta Zati buat tuto..
tak payah cari dalam blog ni..
dia mesej dalam fb..
Budak tembam ni la yang request..
ok!
jom mengembara!

1. pergi ke Youtube dahulu.. pilih lagu kesukaan korang ye..
2. copy link lagu tu..
3. kalau dah copy mesti kena paste kan.. korang pergi ke link ni.. korang paste di ruangan yag disediakan di link tadi.. jangan risau link tu bukan iklan ye..
4. tekan convert video..
5. tekan download..
6. sign up di sini.. pada yang dah sign up tu login..
7. dah? tekan upload.. pastu, masa tekan browse tu, korang cari file download.. pastu korang cari lagu tu dalam file tu.. ada tak? kalau tak ada cari di file yang lain..
8. title: wajib.. Type: original track.. tick Yes I Agree pastu save + upload!
9. cari url lagu contoh : http://irondj.net/mix/file/19962/Run_This_Town_-_Lucy_Hale_Lyrics.mp3
jangan copy lagi url tu and jangan close lagi tab tu..
10. pergi ke design --> Page elements --> add a gadget --> html/ javascript..
11. paste kod dibawah ni di ruangan html/javascript..
<div style="text-align: left;"><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="170" height="20">   <param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />   <param name="bgcolor" value="#ffffff" />   <param name="FlashVars" value="mp3=http://irondj.net/mix/file/19962/Run_This_Town_-_Lucy_Hale_Lyrics.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=ffffff&amp;loadingcolor=000000&amp;buttoncolor=FF62B0&amp;slidercolor=FF62B0" /></object><div></div></div></div>

12. kita balik kepada step 9.. zati kata jangan copy url lagu kan? sekarang, korang mesti copy!
13. korang gantikan warna pink url lagu yang korang copy di step 12.. gantikan warna merah dengan kod warna yang korang nak untuk background.. klik untuk dapatkan kod warna.. gantikan warna biru dengan kod warna yang korang nak untuk button & slide mp3.. klik untuk dapatkan kod warna..
14. dah siap! korang boleh save..

ha.. faham ke tak  nih? sorryla kalau susah.. kalau korang masih lagi tak faham, korang baca lagi sampai faham.. kalau tak menjadi atau tak faham jugak, Zati tak tau nak kata apa dah.. oh ya! tutorial ni Zati nak credit-kan kepada Lyssa Faizureen.. Zati ubah step tapi Zati tahu semua ni daripada Lyssa..
dah! zati nak minum air.. pastu blogwalking.. tinggalkan link kalau dah follow Zati.. bye all! see you soon at the same blog!




Blogger вʋввℓɛ ρσρƨ said...

jum ke blog hana plak ;) join segmen tambah follower ;
http://dhyeahana.blogspot.com/2012/05/saya-mahu-follower-tegar.html

 
Blogger Ezzati said...

k

 
Blogger TehaaNFM said...

Pemenang GA random cik fie?

PM saya di Fb or fan pages. atau email saya fahtehaa_maarif@yahoo.com

 

Post a Comment