diary owner linkies pictures twitter instagram follow


Writter

Hello ppl. I'm a Alien from Exo planet. Part time as kpopper. Great planet full with 12 wolf that I love damn much. (Suho, Chen, Baekhyun, Luhan, Kris, Sehun, D.O, Tao, Kai, Xiumin, Lay, Chanyeol). Also Super Junior and others. Btw, Don't forget to leave your footstep.

LATEST TALES



CREDIT

© 2013 - Skins by Adila and basecode Mayra.
Tutorial: Buat blog macam Zati
Sunday, July 22, 2012 | 0 Comments

Hye Korang! Hari ini Zati nak ajar korang cra buat blog macam Zati.. tahula Zati yang blog Zati ni tak cute.. tapi, tetap nak ajar gak!

1. Design --> Edit html.. korang scroll ke bawah sekali.. ada nampak dia tulis Select Layout Template tak? Lau ada klik dia.. kalau tak ada cari lagi.. Then, korang pilih Washed Denim.. Jangan pilih yang lain nanti tak menjadi pulak..

2. Dah pilih? ok, Thanks! korang pergi ke Template Designer.. korang design la apa yang boleh..
3. nak tetapkan background? copy code di bawah ni..

<style>
body {
background-image: url('http://dl3.glitter-graphics.net/pub/514/514873kwpj8sc5kp.gif');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>


dah copy? now,
Edit Layout --> Add a gadjet --> HTML/Java Script..
paste-kan kod tadi di ruang yang disediakan..

nota: warna oren tu korang gantikan dengan background yang korang nak.. kalau tak nak ubah pun tak mengapa.. 

4. akan disambung hari lain.. hehehe..